epy mothers day... mama!!!!!

Posted by amy'z , Monday, May 10, 2010 1:05 AM


dalia bt abd manaf...lahir kat tampin,n9....tarikh lahir 21 june 1966....dia la insan yg bergelar ibu pd aku....ibu yg btul2 tabah tuk besarkan aku n adik aku(noraiza bt rosli)

ms age aku 3 taun n adik aku plak 1 taun arwah ayah aku kembali ke rahmatulallah disebabkan kemalangan jalan raya di daerah maran(pahang)...erm...cite nie pown mama aku jgk yg citer smula kat aku... age aku pown ms tu 3 taun so x ingat n x tau pe yg jd ms tu...ms tu mama aku btul2 rs down...tp berkat nasihat arwah nenek aku mama aku tetap tabahkan hati tuk hadapi sumer nie....

aku sendiri kenal arwah ayah aku pown dlm gambar jerk...mama aku amik gambar arwah ayah n tunjuk kat aku n adik aku ms age aku 7 taun...n ms tu bru la aku tau "oo ini ayah amy ek".....

pas jerk arwah ayah aku meninggal dunia mama la yg cr rezeki tuk aku n adik aku...cm2 keje mama keje...antaranyer konduktor bus, keje kilang n last skali keje kat kantin skolah.dlm ms aku membesar tu lauk aku ari2 nasi,kicap n telo goreng jerk.. ms tu aku budak2 lg n x kisah sumer tu n klu ms tu aku dah besar cm skunk pown aku still x kesah pe menu ari2... :)

pernah skali ms mama gi keje(konduktor bus)... dlm pjalanan bus yg mama naik kemalangan msk gaung kat area jerantut...tp dengan berkat pertolongan allah swt mama aku slamat dr segala malapetaka...alhamdullilallah...

nak dipendekkan citer last skali mama aku keje kat kantin skolah...kat kantin skolah plak ader plak guru besar yg terpikat ngan mama aku...hehe...time aku kat skolah pelik jgk nape guru besar nie slalu bg duit blanjer kat aku...rupe2 nyer dialah bak
al abah@ ayah aku yg baru.. aku ingat lg mama pernah ty aku sblm kawen ngn stepfather aku tu...aku cme jwb kawen la nanti amy leh naek kete beso(trooper)....huhuhu...ms tu age aku 7 taun lg...memang seumur hidup aku ms tu x pernah naek kete...gi jalan ngan mama n adik aku pown naek bus jerk ...

ujung taun 1994 mama pon kawen la ngan stepfather aku skunk....mama pandai pilih abah(stepfather) tuk aku n adik aku...coz abah x pernah jentik or pukul skit pown aku ngan adik aku... tq mama!!!!.....sampai skunk abah aku x pernah wat sumer tu...just advise jerk klu aku wat salah.... tq abah!!!!....

pas mama kawen ngan abah mula la 1 perubahan dlm family
aku.....ms tu bru la jumper lauk yam,daging or ape2 lg la yg aku x pernah makan....huhuhu....tq mama...tq abah....

tu jerk la yg aku leh citer psl ketabahan mama aku..jasa mu pd ku x dpt ku balas dengan apa skalipown..." luv u so muchhhhhhh mama!!!!!!!.......:)

2 Response to "epy mothers day... mama!!!!!"

fathiahRAIHANA Says:

cantek nye mak :)
happy mother's day .

amy'z Says:

tq.... :).... nanti amy sampai kan kat mama...ahakz

Post a Comment